Drumarii gorjeni încearcă să elibereze de zăpadă cea mai înaltă șosea din țară, Transalpina, însă la cele mai ridicate cote, în zona Pasului Urdele, utilajele se luptă cu un strat de omăt care depășește și 4 metri.

Acțiunea este foarte dificilă, mai ales că ninsorile au fost dese și abundente iarna trecută între Rânca și Obârșia Lotrului, ultima dintre ele căzând de 1 mai.

„Lucrăm la deszăpezire, ca să redeschidem tronsonul de drum între Rânca şi Obârşia Lotrului, unde stratul de zăpadă este de patru metri. Am ajuns cu deszăpezirea la vârful Urdele, cel mai înalt punct al unui drum naţional din România. Se acţionează cu două utilaje şi cu autofreze”, a declarat Cristi Tudor, purtătorul de cuvânt al drumarilor gorjeni.

Cel mai probabil, Transalpina va fi deschisă la începutul lunii iunie. Cea mai înaltă șosea din România (Pasul Urdele fiind la o altitudine de 2.145 de metri) este închisă din octombrie 2018.

 

Articolul precedentConcurență acerbă pentru posturile de lenjereasă și spălătoreasă la Spitalul din Târgu Jiu: 10 pe loc!
Articolul următorViorica Dăncilă vine în Gorj, la ”Urcatul oilor la munte”