Foto: Adevărul

Sătenii din Scoarța s-au plâns de zgomotul făcut de mai mulți voluntari care reconstruiau locuința unei familii nevoiașe.

”Am avut parte şi de surprize negative. Am primit multe reclamaţii, dar nu am băgat în seamă aceste răutăţi. Nu am stat să analizăm din partea căror persoane au venit, deoarece noi lucram cumva contra-cronometru şi nu aveam timă să ne ocupăm de asta. Au mers şi la Primăria comunei Scoarţa, pentru a depune sesizări. Unii dintre săteni ne înjurau de fiecare dată când treceau pe drum, prin faţa casei“, a spus Nicoleta Iftode, principalul voluntar, pentru Adevărul.

”Unul spunea că-i stricăm liniştea, că-i speriem oile, altul era supărat că-i fug caprele şi tot aşa. Nu au venit să ne ajute, dar s-au dus la primărie să ne reclame“, a mai spus Nicoleta Iftode.

Primarul comunei Scoarța, Ion Stamatoiu, spune că vecinii au crezut că banii pentru reparații vin de la Primărie: ”Le-am explicat că s-au implicat mai mulţi voluntari în această acţiune umanitară. Oamenilor le era ciudă pentru au fost ajutaţi“.

Familia Moraru, care locuiește într-o casă dărăpănată pe un deal din comuna gorjeană Scoarța, are doi copii, un băiat de 12 ani și o fată de 6 ani, iar ambii părinți sunt fără loc de muncă.

Casa nu era racordată la rețeaua de energie electrică, iar condițiile de trai erau dintre cele mai dificile, casa având acoperișul stricat și nefiind tencuită.

Copiii şi părinţii lor au dormit într-un cort lângă casă, în timpul desfăşurării lucrărilor, mai scrie sursa citată.

Lucrările, la care au participat 47 de voluntari, s-au desfăşurat pe parcursul unei luni. Au început în luna august şi s-au încheiat, în cea mai mare parte, la sfârşitul lunii septembrie.

Articolul precedentS-a răsturnat cu mașina și a fugit de la locul accidentului
Articolul următorPercheziții în mai multe comune din Gorj. Trei hoți, prinși de polițiști!