A doua ediție a neobișnuitului duel local dintre Viitorul Pandurii Târgu Jiu, grupare care și-a schimbat numele în fiecare an de la promovarea în Liga 2, și muribunda echipă locală Pandurii Lignitul, n-a avut istoric.

Disputată sub amenințarea coronavirusului. Primul caz de infecție cu COVID-19 a fost semnalată într-o comună gorjeană, iar tot județul este încă în alertă.

Viitorul, echipă aflată la mijlocul clasamentului, departe de grijile retrogradării, nu a forțat decât în repriza secundă a meciului cu Pandurii, grupare care nu mai poate evita, practic, retrogradarea.

Toate cele patru goluri ale meciului au fost marcate după pauză. Mai întâi, Darius Buia a deschis scorul dintr-o lovitură liberă perfect plasată, la cinci minute după pauză. Viitorul s-a desprins pe final, după golul splendid al lui Marius Cioiu, din minutul 82, Vlad Rusu a marcat, în ultimele minute de joc, încă două goluri.

În tur, cele două echipe terminaseră la egalitate: 0-0!

Viitorul Pandurii este pe locul 9 în clasament, la doar 4 puncte de CS Mioveni, ocupanta locului secund, care asigură promovarea în Liga 1.

De cealaltă parte, Pandurii Lignitul – club amenințat cu falimentul – a adunat doar 8 puncte și e ultima în clasament.