O percheziţie a fost desfăşurată, vineri dimineaţă, de Poliţia animalelor Gorj, la locuinţa unei femei în vârstă de 63 de ani, din Târgu Jiu, bănuită că ar deține un număr mare de câini rasa metis comun, nemicrocipați și fără aparținător legal. Câinii ar fi fost lăsaţi fără mâncare, aceştia atacându-se reciproc.

Poliţiştii arată că, sub motivul aparent că ar fi iubitoare de animale, femeia colectează de pe domeniul public diverși câini aparținând rasei metis comun și îi introduce în curtea locuinței, unde de altfel și domiciliază, unde îi supune la înfometare, diverse răniri și îmbolnăviri, contribuind astfel și la producerea unor fenomene de agresivitate extremă între câinii din curte, agresivitate ce conduce la atacarea reciprocă și decesul ulterior al câinilor implicați.

Oamenii legii mai arată că în curtea persoanei în cauză ar fi depozitate foarte multe gunoaie și există vegetație abundentă, mediu impropriu deținerii de câini.

Biroul pentru Protecția Animalelor s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor.

„Pentru documentarea activității infracționale, la data de 12 martie a.c., polițiști din cadrul I.P.J. Gorj, Biroul pentru Protecția Animalelor și Serviciul de Ordine Publică vor organiza şi desfășura o acțiune pentru punerea în executare a unui mandat de percheziție domiciliară emis de Judecătoria Târgu Jiu, la locuința persoanei implicate, pentru identificarea obiectelor și mijloacelor de probă care au legătură cu infracțiunea, luând în considerare faptul că femeia din Târgu Jiu a fost citată la sediul poliției, dar nu s-a prezentat, iar stabilirea contactului cu aceasta fiind imposibilă”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Gorj.

 

 

 

 

Sursa: Realitatea de Gorj

Articolul precedentCOMTIM Timișoara, de la perla comunismului, la „afaceri” capitaliste
Articolul următorCulisele statului paralel, vineri, ora 18: Secretele privatizării tutunului românesc