Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Stăneşti, judeţul Gorj, a fost reţinut de poliţişti pentru organizarea de lupte între câini și efectuarea de intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative. Poliţiştii au făcut şi percheziţii la domiciliul tânărului, patru câini rasa Presa Canario fiind confiscaţi.

Poliţia Animalelor Gorj s-a sesizat din oficiu după ce, pe un site de socializare, tânărul de 20 de ani avea postate mai multe videoclipuri și fotografii cu conținut explicit, în care apărea o luptă organizată între doi câini rasa Presa Canario, dintre care unul îi aparținea.

În filmare, câinii, considerați ca făcând parte din categoria celor periculoși/agresivi, erau îndemnați să se atace reciproc, în timpul luptei observându-se cum un câine îl domină și doboară pe celălalt.

Totodată, s-a constatat că bărbatul se prezintă într-o fotografie alături de un câine de culoare neagră, care are urechile cupate (tăiate parțial), fapt interzis de lege.

În urma percheziției domiciliare au fost ridicați și plasați în adăpost, patru câini rasa Presa Canario și Pitbull, pregătiți pentru lupte între câini. Tânărul a fost reţinut.

„Tânărul din Stănești a fost  reținut pentru 24 ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, cu propunere procedurale. Pentru acțiunea din această dimineață s-a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, al polițiștilor Biroului Siguranță Școlară, al reprezentanți ai DSVSA Gorj și al unor medici veterinari autorizați”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Gorj. 

 

Sursa: Realitatea de Gorj