Pandurii Târgu Jiu, echipa care evoluează în Liga 2, a rămas, oficial, fără unul dintre cei mai importanți sponsori ai echipei: Artego.

Compania a decis să se retragă din acționariatul clubului, cu toate că a investit sume importante la gruparea din Târgu Jiu, în special în ultimii zece ani, când formația a ajuns și în cupele europene și s-a bătut pentru trofee în fotbalul românesc.

Cum declinul financiar al grupării gorjene a luat amploare în ultimii ani, Pandurii fiind în insolvență, Artego a încercat să se distanțeze de club, iar acum a făcut pasul decisiv.

Astfel, compania nu va fi obligată să plătească cotizațiile restante la club și se retrage din calitatea de membru asociat.

În rândul acționarilor echipei Pandurii mai sunt Complexul Energetic Oltenia, Consiliul Judeţean Gorj, Consiliul Local Târgu Jiu şi Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia. Aceste entități sunt obligate, potrivit unei decizii fără caracter definitiv, să plătească cotizații restante de aproximativ 2 milioane de euro.

Executarea silită în acest caz a fost blocată de instanță, astfel că Pandurii Târgu Jiu va trebui să mai aștepte până îi vor intra banii în conturi.

Articolul precedentBani europeni pentru ”biserica cu draci” din Gorj
Articolul următorCetățenii din Motru își repară singuri străzile și aleile