Importanta publicație spaniolă ”El Pais” a realizat un top al celor mai fermecătoare sate din România, iar pe locul 2 este o așezare din Gorj.

Este vorba de comuna Polovragi, despre care jurnaliștii iberici scriu următoarele:

”Peștera și mănăstirea Polovragi sunt principalele atracții ale acestui sat situat în județul Gorj. Numele localității vine de la ”polovragă”, o plantă carpatină folosită de daci ca medicament. Peștera este pe partea stângă a frumoaselor chei ale râului Olteț, care separă munții Parâng de Carpați.

Aici a trăit, în secolul al XVII-lea, călugărul Pahomie, care a făcut mai multe desene pe pereții peșterii. Mănăstirea din apropiere, unde intrarea este liberă, a fost construită la începutul secolului al XVI-lea, are o poartă sculptată în lemn și fresce în stil Brâncovenesc, o sinteză a arhitecturii renascentiste și bizantine”.

Pe primul loc în topul ”El Pais” este satul Bazna, din apropierea Sibiului, faimos pentru arhitectura medievală și pentru numeroasele sale băi termale.

Jurnaliștii spanioli au mai înclus pe lista celor mai fermecătoare sate din România și localitățile: Cârlibaba, Ciocănești, Pleșa (toate din Suceava), Șirnea, Viscri (Brașov), Rășinari, Biertan (Sibiu), Botiza, Breb, Sapânța (Maramureș), Târgu Neamț (Neamț), Rimetea (Alba) și Jurilovca (Tulcea).

Articolul precedentDe ce se sting luminile la Coloana Infinitului
Articolul următorZiua și ministrul la Târgu Jiu: Daniel Breaz vizitează Gorjul