Ionuț Stan, primarul comunei Albeni, l-a amendat pe vărul său, sub pretextul că nu avea autorizație de construire la un gard, însă, motivul real a fost o declarație dată de ruda sa într-un dosar penal.

În acel dosar, primarul este cercetat pentru că ar fi închis abuziv Centrul de Permanență din comună. Dacă se va dovedi că acuzațiile verișorului au bază reală, Ionuț Stan poate ajunge și la închisoare.

Mai întâi, luni, 8 octombrie, Neluș Cornoiu, verișorul primarului, a fost audiat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Gorj, în dosarul penal cu pricina.

”El m-a sunat să merg la audieri și să spun ce vrea el, dar eu am mers și am spus adevărul, adică referitor la închiderea centrului de permanență și tot ce am fost întrebat”, a declarat Cornoiu, citat de gorj-domino.ro.

Se pare că declarațiile nu i-au fost pe plac edilului, care, două zile mai târziu, însoțit de două angajate ale Primăriei Albeni, a mers la casa familiei Cornoiu și a aplicat o amendă de 1.000 de lei din cauză că aceasta nu deținea autorizație de construire pentru gardul de la șosea.

”A venit primarul la poartă și a cerut autorizația pentru gard, după ce, în urmă cu un an, a zis că să mă apuc de lucrări că nu e nicio problemă. A venit cu două salariate de la primărie, au măsurat gardul și au plecat. Mai târziu, una din cele două femei s-a întors cu procesul-verbal de amendă. In plus, m-a obligat ca să mut o grămadă de nisip de la poartă, până la ora 16:00, altfel o să primesc altă amendă”, a mai povestit Cornoiu.

Primarul Ionuț Stan ar putea fi încălcat o lege care se pedepsește cu închisoarea de la unu la cinci ani, pentru ”încercarea de a determina sau determinarea unei persoane, indiferent de calitatea acesteia, prin corupere, prin constrângere ori prin altă faptă cu efect vădit intimidant, săvârşită asupra sa ori asupra unui membru de familie al acesteia, să nu sesizeze organele de urmărire penală, să nu dea declaraţii, să îşi retragă declaraţiile, să dea declaraţii mincinoase ori să nu prezinte probe, într-o cauză penală, civilă sau în orice altă procedură judiciară”.

Primarul din Albeni este acuzat că s-a răzbunat și pe fosta sa iubită, doctorița de la centrul de permanență, închizând această unitate sanitare, fapt care a dus la deschiderea pe numele său a unui dosar penal.

Articolul precedentDirectorul căruia i s-a făcut pedichiura la birou nu va putea fi sancționat
Articolul următorDoi români și doi austrieci, prinși la împușcat de capre negre în Munții Parâng