Boby Unguru, un muncitor al ISU Gorj, i-a salvat viața unui bărbat, la Sibiu, unde participa la un concurs de dresaj al câinilor din Ministerul de Interne.

Toată aventura a fost povestită de reprezentanții ISU Gorj, pe Facebook:

“Formează o echipă, sunt prieteni de nădejde și adevărați profesioniști. Vorbim despre colegul nostru Boby Unguru și despre cățelușa Mura pe care o antrenează pentru a fi cel mai bun câine specializat în căutare-salvare din zonele urbane. Faptele demonstrează că amândoi sunt la înălțime și o să vorbim puțin despre fiecare. Zilele trecute, cățelușa Mura a participat în municipiul Sibiu la ediția cu numărul 15 a concursului de dresaj câine de serviciu, unde s-au întrecut cei mai buni câini aflați în dotarea Ministerul Afacerilor Interne.

Cățelușa noastră a demonstrat că este unul dintre cei mai buni câini din țară și că avut parte de o pregătire exemplară, la finalul concursului clasându-se pe locul II în clasamentul celor mai pregătiți câini din Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și pe locul III în clasamentul cățeilor de serviciu din cadrul Ministerul Afacerilor Interne.

Acum urmează colegul nostru Boby Unguru, pe care, pe lângă faptul că a trebuit să o susțină pe Mura în concurs, neprevăzutul l-a pus în situația de a-și demonstra pregătirea în salvarea unei vieți. (…) Un domn în vârstă de 58 ani se deplasa către comisia de concurs pentru a afla rezultatele pe care le-a obținut. Se ținea cu mâna de piept și era vădit jenat de o durere apăsătoare. Se prăbușește la pământ și intră în stop cardio-respirator. Lumea începe să se agite. Boby are o vastă experiență și știe cum trebuie gestionată o astfel de situație. Fuge către bărbatul căzut, îl evaluează rapid, le spune celorlalți să sune pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și să solicite ajutorul unei ambulanțe, rupe hainele de pe bărbat pentru a ajunge în zona pieptului și începe resuscitarea.

O liniște totală se instalase. Se mai auzea doar numărătoarea pe care Boby o rostea cu voce tare pentru a impune un ritm corect al masajului cardiac: și 1, și 2, și 3 și 4, și 5, și 6… și din când în când vocea lui care parcă încerca să încurajeze pe toată lumea: 《Hai omule!》 《Revino-ți!》, 《Stai cu noi!》, 《Nu ne lăsa!》. Toată lumea urmărea cu sufletul la gură această intervenție și toți își puneau speranța în priceperea lui Boby. El era singura speranță a bietului om. Dintr-o dată bărbatul își revine și începe să respire singur. Parcă trecuse o veșnicie, dar de fapt toată această scenă durase 2-3 minute. Aceste minute au făcut diferența între viață și moarte. După câteva minute ajunge la fața locului și echipajul SMURD care îl preia pe bărbat. Acum era în afara pericolului”.

Articolul precedentTânăr din Târgu Jiu, la spital după ce a trecut cu mașina printr-o remorcă
Articolul următorPeste 40 de gorjeni au rămas fără ajutorul social pentru că au refuzat să muncească