Podul Ferdinand, de lângă Parcul Central din Târgu Jiu, are nevoie de reparații urgente, susține viceprimarul orașului, Adrian Tudor.

O parte din vechiul pod a fost folosită pentru a lega Insulița de pe Jiu de oraș, însă două dintre modulele acestuia sunt abandonate pe celălalt mal al Jiului. Un modul are 80 de tone.

Am încercat tot felul de soluţii, însă nu trebuie să abandonăm aceste module. Au o greutate foarte mare şi sunt foarte greu de mutat. Ele fac parte din vechiul pod, unde au avut loc luptele de la Podul Jiului. Acesta este podul original şi trebuie să avem grijă de el. O parte din pod este funcţional şi face legătura între Parcul Central şi insuliţă, iar cele două module sunt pe malul celălalt. Trebuie alocate fonduri pentru mutare şi reabilitare“, a spus Adrian Tudor, viceprimarul din Târgu Jiu.

Acesta a precizat că varianta mutării cu elicopterul nu este una viabilă, statul român neavând aparate de zbor capabile să ridice o greutate atât de mare.

Podul Ferdinand a fost inaugurat în 1897, după planurile a doi ingineri francezi. Aici s-a dus bătălia de la podul de peste Jiu, din 14 octombrie 1916, când armata română și populația orașului s-a opus avansului trupelor germane, printre combatanți fiind și Ecaterina Teodoroiu.

Articolul precedentPandurii a pierdut cu liderul: 0-2 cu Chindia Târgoviște
Articolul următorSe scumpește apa în Gorj