Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a sesizat polițiștii gorjeni, după un cetățean a reclamat faptul că a fost controlat de o persoană care s-a recomandat ca fiind inspector de muncă.

Incidentul s-a petrecut în comuna Telești, la sfârșitul lunii martie, când un patron a fost abordat de un fals inspector, acesta precizând că deține o reclamație din partea unei femei care susținea că muncește fără forme legale.

Falsul inspector a notat datele cu caracter personal ale bărbatului din Telești și l-a avertizat pe acesta că la următoare abatere va fi amendat.

”Inspectorii de muncă se identifică în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, având asupra lor legitimaţia şi insigna care atestă funcţia pe care o îndeplinesc. De asemenea, în baza prevederilor legii amintite, nu vor dezvălui niciodată numele persoanei care semnalează încălcări ale legislaţiei muncii. Având în vedere aceste lucruri, falşii inspectori de muncă sunt uşor de identificat. Recomand cetăţenilor care se confruntă cu astfel de situaţii să se adreseze poliţiei”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Articolul precedentDoi tineri din Târgu Jiu, reținuți pentru viol și lipsire de libertate
Articolul următorBătrâna dată afară de la grădinița din Gorj se poate întoarce la muncă, dar nu mai vrea