Un dosar penal pentru ucidere din culpă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă a fost deschis de către polițiștii din Gorj, după decesul unui lăcătuș mecanic de la Cariera Jilț Nord, produs miercuri seara, în timpul serviciului. 

Potrivit IPJ Gorj, bărbatul avea 45 de ani. Acestuia i s-a făcut rău în timpul programului de lucru, miercuri seara.

Echipajul medical nu a mai putut face nimic pentru a-i salva viața angajatului CEO.

„La data de 9 noiembrie a.c., Secția 3 Poliție Rurală Motru a fost sesizată prin apelul unic de urgență, cu privire la faptul că unui bărbat aflat în timpul serviciului i s-a făcut rău și este inconștient. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, stabilind că un bărbat de 45 de ani, din comuna Samarinești, în timp ce se afla la serviciu, la o carieră minieră din localitatea Mătăsari, i s-a făcut rău, fiind în stare de inconștiență. În urma manevrelor de resuscitare efectuate de personalul medical sosit la fața locului, a fost constatat decesul bărbatului. Corpul bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj în vederea efectuării necropsiei.

Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” anunță IPJ Gorj.

Bărbatul era căsătorit și avea doi copii.

Și ITM Gorj a demarat o anchetă în acest caz.

„Evenimentul se află în curs de cercetare de către instituția noastră. Menționăm faptul că, la fața locului s-a deplasat o echipă de control în vederea efectuării cercetării și urmează stabilirea împrejurărilor și a cauzei care a dus la decesul victimei. Din primele cercetări a reieșit faptul că ,în timp ce executa sarcini de muncă , victimei i s-a făcut rău și a căzut din picioare. Evenimentul s-a petrecut în Cariera Jilț Nord, pe traseul Transportorului cu bandă T 142, chiar sub stația de întoarcere a T 142. S-au efectuat procedurile de resuscitare de către cadrele medicale, fiind constatat decesul victimei”, arată reprezentanții ITM Gorj.

Acesta este al 40-lea deces, din acest an, la Complexul Energetic Oltenia.

Sursa: Realitatea de Gorj

Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL. Cum justifică cei din Coaliție blocarea tăierii pensiilor speciale
Articolul următorDNA și DIICOT destructurează MAFIA GUNOAIELOR. Șef al grupării, audiat timp de 3 ore