Gorjeanul Toni Greblă, secretarul general al Guvernului, a declarat că juridic şi constituţional există motive pentru a fi declanşată procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis.

Singurul lucru care ar împiedica PSD să acționeze în acest sens este contextul politic, mai ales faptul că România asigură președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

„Juridico-constituţional, preşedintele României prin inacţiunea sa a încălcat prevederile Constituţie, astfel încât ar exista motive pentru a declanşa procedura de suspendare din funcţie. Politic lucrurile se complică şi mai mult, având în vedere că România a prelulat Preşedinţia Consiliului UE, astfel încât trebuie analizate avantajele şi dezavantajele”, a declarat Toni Greblă.

Fostul judecător al Curții Constiuționale mai crede că ”președintele Iohannis caută să împiedice buna funcționare a statului, încât parcă solicită să fie declanșată procedura de suspendare din funcție”.

”Toate acestea trebuie privite prin prisma faptul că la sfârşitul acestui an vom avea şi alegeri prezidenţiale încât este clar că fac parte din elemente de campanie electorală în care preşedintele, din păcate, a intrat prea devreme”, a adăugat secretarul general al Guvernului.

Articolul precedentA murit în curtea Primăriei din Târgu Jiu
Articolul următorAproape 4 milioane de lei pentru renovarea Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu”