Sute de copii au ajuns la Spitalul Judeţean Târgu Jiu, în ultimele 10 zile, cu afecţiuni respiratorii, potrivit reprezentanţilor unităţii medicale.

Prutătorul de cuvânt al unităţii medicale, Mihaela Ţicleanu, spun că de la începutul anului şi până în prezent, la Camera de Gardă Pediatrie s-au prezentat 300  de copii cu diverse afecțiuni respiratorii, marea majoritate cu viroze respiratorii, dar și cu pneumonii și bronșiolite, și mai puțini cu afecțiuni digestive.

 

Ea a adăugat că, în aceeași perioadă, 42 de copii au fost internați în Secția Pediatrie. Astăzi, în Secția Pediatrie se află internați 26 de copii: cinci copii diagnosticați cu gripă, 20 cu afecțiuni respiratorii și un copil diagnosticat cu COVID.

„Cei mai mulți dintre pacienții internați au vârste cuprinse între câteva luni și 6 ani.  La internare, toți copiii sunt testați PCR pentru a afla dacă sunt infectați cu virusul SarS-CoV2 și testați pentru a depista dacă au gripă. În medie, copiii au avut nevoie de 5 zile de internare în Secția Pediatrie pentru a se face bine.

 

Medicii îi sfătuiesc pe părinți să evite zonele aglomerate, dar și contactul cu persoanele bolnave (răcite) și de asemenea, le recomandă să se adreseze și medicilor de familie sau celor din centrele de permanență înainte de a veni la Camera de gardă din spital”, a declarat ea. 

 

Pentru a fi evitată aglomerarea Camerei de Gardă Pediatrie, conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a decis înființarea celei de a doua ture în Cabinetul Pediatrie din Ambulatoriul Integrat.

 

„Din data de 05.01.2023 funcționează a doua tură în Policlinică. Astfel, părinții pot aduce micuții la consult, de luni până vineri, în intervalul orar 07:00 – 14:00 și 14:00 – 21:00, în baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie și a certificatului de naștere al copiilor”, mai arată reprezentanţii spitalului.

 

În prezent, la Secția Boli Infecțioase avem internați 6 pacienți cu gripă (5 cazuri tip A și 1 caz tip B), dar și patru pacienți cu viroze și 5 cu COVID.

Sursa: Realitatea de Gorj

Articolul precedentCOD GALBEN de ploi şi ninsori, în judeţul Gorj
Articolul următorMaia Morgenstern și Denis Ștefan la Cinema Sergiu Nicolaescu, duminică, în noul film despre Mihai Viteazul