Doi bărbaţi din Târgu Jiu au fost plasaţi sub control judiciar pe 60 de zile, după ce i-au furat portofelul unei femei, în timp ce urca într-un microbuz. Cei doi au fost surprinşi de camerele de supraveghere amplasate în apropiere.

Procurorii gorjeni spun că, în data de 27 octombrie 2020, cei doi inculpaţi s-au deplasat în staţia pentru mijloace de transport în comun cunoscută sub denumirea „La Gârdu” din municipiul Târgu Jiu, cu intenţia de a fura portofele, aceştia săvârşind astfel de fapte în trecut. Cei doi au stat aproximativ 20 de minute pentru a căuta „din priviri” o victimă, respectiv o persoană care nu este atentă în supravegherea bunurilor pe care le are asupra sa.

Inculpatul E.I. a observat-o pe persoana vătămată P.E.M. şi în momentul în care aceasta aştepta rândul să urce în microbuz s-a poziţionat în spatele acesteia, iar cu mâna stângă, profitând de neatenţia persoanei vătămate şi de aglomeraţia de la intrarea în microbuz, i-a sustras din poşetă portofelul, inculpatul D.C. asigurându-se că inculpatul E.I. nu este văzut de o altă persoană.

Cei doi inculpaţi au găsit în portofelul sustras suma de 550 lei, pe care au împărţit-o în mod egal şi un card bancar, pe care inculpatul D.C. l-a introdus într-un bancomat din oraş. Întrucât nu cunoştea codul PIN, a tastat mai multe cifre aleatorii, blocând cardul respectiv în ATM după trei încercări.

Ulterior cei doi inculpaţi au abandonat pe şinele de tren din proximitatea Gării din Târgu Jiu portofelul în care se aflau mai multe documente personale ale persoanei vătămate.

„Activitatea infracţională a celor doi inculpaţi a fost surprinsă de sistemul de supraveghere video al …. Cei doi au fost reţinuţi preventiv în cauză pentru 24 de ore, prin ordonanţele organelor de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Poliţiei Municipiului Tg.-Jiu din data de 02.11.2020. Unul dintre inculpaţi este recidivist”, arată procurorii.

Sursa: Realitatea de Gorj