O tânără în vârstă de 21 de ani, din Țicleni, a murit la Spitalul nr. 1 din Craiova, unde ajunsese după operația de cezariană făcută la Spitalul din Târgu Cărbunești.

Alexandra Ionel Corbescu a născut un băiețel sănătos, însă la scurt timp după aceea a intrat în stop cardio-respirator. Cum Spitalul din Târgu Cărbunești nu dispune de medicamentele necesare în acest caz, iar pacienta a fost transportată la Craiova doar după ce familia a sunat la 112.

Pacienta a ajuns în stare gravă la Craiova, cu ambulanța, încetând din viață câteva ore mai târziu.

”Soției i s-a făcut rău, a intrat în comă și a ajuns iarăși pe masa de operație. Eu eram acolo, dar medicii nu ne-au lăsat să intrăm să o vedem deoarece ne-au spus că ea este în stop cardio-respirator și nu e bine să o vedem. Este posibil să o fi operat din nou, mie nu mi-au zis nimic”, a povestit, pentru Gorjeanul, soțul tinerei din Țicleni.

”Nu au chemat nici măcar o ambulanță să o ducă în altă parte. Doar când am sunat la 112 s-a făcut ceva, asta după ce mi s-a spus telefonic de operator că dr. Tănase trebuie să sune, nu eu, pentru ca soția să fie transferată. M-a șocat faptul că nu aveau cele necesare în spital, iar în timp ce soția era resuscitată, asistentele fugeau la farmacie și se întorceau cu seringi ,că nu aveau în spital. Eu le-am văzut cu cutii luate de la farmacie. Abia după patru-cinci ore soția mea, în stare gravă, a fost trimisă la Craiova cu o ambulanță. Nu se poate așa ceva”, a mai declarat Alexandru Gheorghe Dorian.

Acesta a spus că va face plângere pentru malpraxis: ”Și-au bătut joc de viața ei, nu i-au făcut nimic după ce ea a intrat în comă iar de trimiterea ei la alt spital nici vorbă. Cred că nu avrut să o trimită în altă parte, conștienți că va muri la Cărbunești. Au lăsat doi copii fără mamă și o familie îndurerată peste poate!”.

La Spitalul din Târgu Cărbunești a fost demarată o anchetă în acest caz.

Articolul precedentPatru comune din Gorj, fără apă din cauza unei avarii
Articolul următorSe caută portar la Primăria Târgu Jiu