Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu și alte două unități medicale din județ au primit doze de anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2, fiolele provenind dintr-o donație pe care Italia a făcut-o săptămâna trecută. 

În total, în România au ajuns 5.206 fiole de anticorpi monoclonali și acestea au fost distribuite către 134 unități sanitare cu paturi pentru tratarea unui număr de 2.603 pacienți.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, Mihaela Țicleanu, a anunțat că la unitatea medicală au ajuns 16 astfel de doze.

„În farmacia unității noastre au ajuns 16 fiole de anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2. Se administrează în faza incipientă a bolii pacienților internați în Secția Boli Infecțioase. Totodată, mai avem în stoc 3000 de comprimate Favipiravir, 37 de flacoane Tocilizumabum și 10 de Remdesivir”, a explicat Țicleanu.

Și spitalul din Turceni și cel din Târgu Cărbunești au mai primit astfel de fiole.

Repartizarea dozelor de anticorpi monoclonali  s-a realizat în conformitate cu deciziile comisiei de boli infecțioase și a ținut cont de rata de infectare la mia de locuitori din localitate, numărul de pacienți internați și cel al personalului medical specializat pentru administrare, disponibil în unitățile sanitare.

Asemenea altor medicaţii antivirale, eficienţa anticorpilor monoclonali depinde de administrarea cât mai precoce după debutul bolii, nu mai târziu de primele 7 zile, când de multe ori replicarea virală a diminuat semnificativ şi începe producerea de anticorpi specifici de către pacient.

Sursa: Realitatea de Gorj

Articolul precedentBilanț coronavirus 18 octombrie: 10.141 cazuri noi de persoane infectate cu COVID în ultimele 24 de ore
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Lucian Isar, prietenul protejat al lui Florin Cîțu