Autobuzele ”de epocă” din Târgu Jiu sunt unice în țară
Autobuzele ”de epocă” din Târgu Jiu sunt unice în țară

Salariații Transloc, societatea care asigură transportul public în Târgu Jiu, au anunțat că vor intra în grevă dacă nu primesc salarii mai bune și autobuze mai noi.

Pe străzile din Târgu Jiu încă mai circulă autobuze și troleibuze românești, fabricate la începutul anilor ’90. Este singurul oraș din țară care le mai folosește.

Primarul Marcel Romanescu a promis mijloace noi de transport, un centru de trafic și o reînnoire generală a sistemului, însă, deocamdată, nu s-a realizat nimic concret.
Primăria Târgu Jiu a depus totuși un proiect la Ministerul Dezvoltării Regionale pentru accesarea unei finanțări nerambursabile de peste 8,5 milioane de euro.

Potrivit liderului sindical Vasile Brânzan, contractul colectiv de muncă aflat în vigoare expiră la finalul lunii, iar administrația și sindicatele nu s-au înțeles cu privire la un nou contract.

Angajații vor o majorare salarială de 20%. Solicitarea le-a fost respinsă pe motiv că banii sunt puțini. Oamenii vor și mașini mai noi, aproape toate autobuzele și troleibuzele care circulă prin oraș având peste 20 de ani de serviciu.

Sindicaliștii au adăugat că vor notifica ITM Gorj și vor parcurge toți pașii legali pentru declanșarea grevei generale.

Articolul precedentZiua și ministrul la Târgu Jiu: Daniel Breaz vizitează Gorjul
Articolul următorCine va conduce Biroul Electoral Județean Gorj la alegerile europarlamentare