Cu toate că există un contract colectiv de muncă până în 2020, sindicaliștii din cadrul Complexului Energetic Oltenia vor majorarea veniturilor pentru muncitori.

“Partea sindicală a cerut o majorare salarială de 45%, ținând seama și de cât au crescut salariile în celelalte sectoare de activitate. Am solicitat vouchere de vacanță sau bilete de odihnă și tratament. Am cerut și angajări la CEO”, a spus Nelu Roșca, liderul sindical de la Cariera Roșiuța, la Radio Infinit.

“Am zis chiar să rotunjim și să cerem 50%. Sunt încasări mai mari, plus că au fost atâtea creșteri salariale în alte sectoare de activitate”, a precizat și Constantin Mitrescu, președintele Sindicatului Energia Rovinari.

Rămâne de văzut dacă și Complexul Energetic Oltenia va fi de acord cu propunerile sindicaliștilor.

“Să vedem bugetul, dar vă spun că bani sunt, ținând cont că pentru 2018 au fost încheiate contracte bilaterale la aproximativ 180-200 de lei/MWh, iar la anul prețul mediu e undeva la 300 de lei. E clar că și cifra de afaceri va crește cu 50%”, a precizat și Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Articolul precedentA căzut cu mașina în canal la Târgu Jiu
Articolul următorMii de turiști sunt așteptați în aceste zile la Rânca. Drumul este impecabil | VIDEO