Un şofer din Olt a reuşit să-şi recupereze în instanţă permisul de conducere, ce îi fusese reţinut pentru depăşirea vitezei legale pe un tronson al drumului judeţean DJ 677, în comuna Slătioara. Şoferul a demonstrat că în zonă nu era limită de 50 km/h, aşa cum a susţinut poliţistul care l-a lăsat pieton, ci o limită de 90 km/h.

Evenimentul s-a petrecut în luna martie, anul acesta, pe noul pasaj de pe DJ 677, care trece peste Drumul Expres, la scurt timp după ce a fost dat în folosinţă.

Pasajul se află în administrarea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin Secţia Drumuri Naţionale (SDN) Slatina. Restul drumului este administrat de Consiliul Judeţean Olt, prin instituţiile din subordine.

Iulia Costinela Rădulescu, avocatul şoferului, a explicat că a solicitat Companiei de Drumuri să comunice în mod oficial, dacă pe tronsonul respectiv este vreo restricţie de viteză.

Răspunsul depus la dosarul deschis la Judecătoria Balş a fost că în zonă este, într-adevăr, o limitare de viteză, dar aceasta este 90 km/h şi nu 50 km/h, iar acolo nu sunt amplasate indicatoare.

„Pe drum judeţean DJ 677, pasajul de la Slătioara, după pasaj, clientul meu a fost oprit şi i s-a spus ca a depasit cu 53 km/h limită, ca ar fi limită de 50 km/h. Am facut adresa catre CNAIR, prin care am solicitat să ne spună dacă e limită de 50, dacă sunt indicatoare.  S-a răspuns că pe acel tronson, limita este de 90, nesemnalizată cu indicatoare de circulaţie”, a declarat avocata.

Astefl, instanţa a dispus anularea amenzii şi a dispus ca şoferul să-şi recupereze permisul de conducere. Decizia nu este definitivă, dar executorie, astfel că bărbatul şi-a recăpătat dreptul de a şofa.

„Solutia pe scurt: Admite plângerea . Dispune anularea procesului verbal de contravenţie seria POTX nr.0326138/21.03.2022 încheiat de intimată şi exonerează petentul de plata amenzii de 1305 lei. Dispune anularea măsurii privind suspendarea dreptului de a conduce. Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 23.11.2022”, se arată în încheierea Judecătoriei Balş.

 

Articolul precedentCu drag, despre România – GALAȚI înseamnă acasă, familie, amintiri, sentimente ce nu se vor șterge vreodată. Niciodată să nu uitați de unde plecați!
Articolul următorScandalul intonării imnului Ținutului Secuiesc. UMPMV cere DEMISIA lui Eduard Novak: „Nu mai poate reprezenta statul român”