Groapa de gunoi a orașului Târgu Jiu, la Bârsești, va fi înconjurată cu copaci de către reprezentanții unei organizații non-guvernamentale, dar și de voluntarii locali care vor să se alăture acțiunii.

Evenimentul are loc sâmbătă, 3 noiembrie, la ora 10:00. Peste 200 de copaci vor fi plantați în jurul gropii de gunoi. În timp, aceștia ar trebui să ofere protecție gospodăriilor din zonă față de odorurile neplăcute care vin dinstre groapa de gunoi.

”Trebuie să admitem faptul că locuitorii din cartierul respectiv au o mare problemă cauzată de mirosul de la depozitul de gunoi. Este şi motivul pentru care au fost de acord să susţinem această acţiune de plantare de arbori pentru realizarea unei perdele vegetale. Lucrurile nu trebuie să se oprească aici şi autorităţile trebuie să pună la punct soluţii împreună cu firma de salubritate“, a spus Adrian Tudor, vicele din Târgu Jiu.

La acțiune sunt așteptate peste 150 de persoane, printre care și mulți elevi. Arborii plantați vor fi de esență cer.

Organizația non-guvernamentale vrea ca până la sfârșitul anului să planteze în curtea fiecărei școli din Târgu Jiu câte un stejar al Centenarului.

Articolul precedentPortofel cu bani, returnat de polițiști
Articolul următorȘeful Spitalului de Urgență Târgu Jiu, anchetat pentru discriminare