Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu va fi modernizată. Valoarea investiției care a fost deja aprobată este 8,5 milioane de lei.

Unitatea de Primiri Urgențe va fi reorganziată, prin recompartimentări, schimbări de destinație a unor încăperi, modernizări, igienizări, refacerea tuturor instalațiilor interioare aferente.

De asemenea, se va realiza o extindere a construcției în curtea spitalului, care va servi drept Salon de urgențe. Unitatea va avea în dotare cameră de resuscitare, săli de urgențe majore și grupuri sanitare.

Mai mult, vor fi achiziționate și echipamente performante: ecograf mobil, monitor funcții vitale, dispozitiv portabil iluminare vene, defibrilator și tărgi radio transparente.

”Cea mai importantă problemă care s-a ivit aici a fost lipsa unui spațiu adecvat. Atunci când s-a înființat Unitatea de Primiri Urgențe, în 2008, erau cam 26.000 de pacienți. Acum, numărul de pacienți este dublu”, a declarat Mady Huzu, medicul șef al UPU Târgu Jiu.

De asemenea, cel mai mare spital din Târgu Jiu va fi și reabilitat termo-energetic, costurile pentru aceste lucrări ridicându-se la peste 21 de milioane de lei.

Articolul precedentCum ar putea pleca minerii în vacanță, la mare? Din doi în doi ani
Articolul următorUn șofer beat și fără permis a provocat un accident la Târgu Jiu