Primăria din Țicleni

Orașul Țicleni, cel mai mic din Gorj, are doar puțin peste patru mii de locuitori, însă funcționarii Primăriei sunt recompensați lunar cu sume uriașe.

Primarul PSD Radu Constantin și consiliul local, condus de o majoritate PSD-ALDE, nu s-au zgârcit deloc când au stabilit nivelul de remunerare al funcționarilor de la Primăria Țicleni.

Potrivit consilierului liberal Constantin Brănescu, salariile din Primărie sunt exagerat de mari, costurile anuale cu acestea fiind de patru milioane de lei, aproape 900.000 de euro.

Brănescu a publicat salariile pe luna martie, așa cum sunt ele afișate pe site-ul primăriei din Țicleni, adăugând sporul de condiții vătămătoare, dar și norma de hrană, de care beneficiază toți angajații.

Primarul este cel mai bine plătit funcționar public din orașul gorjean, cu un salariu de 11.400 de lei.

Viceprimarul câștigă 9.360 de lei pe lună, cu doar 19 lei mai mult decât secretarul și șeful de birou. Consilierul superior, inspectorul superior, consilierul juridic și auditorul Primăriei Țicleni au venituri lunare de peste 7.000 de lei.

Polițiștii locali câștigă 4.556 de lei, consilierul personal al primarului sare de 6.000 de lei pe lună, sumă de care se apropie și bibliotecarul (5.931 de lei), în timp ce referentul are salariu de 5.586 de lei.

Un șofer este plătit cu peste 4.000 de lei, în timp ce un muncitor calificat are salariu de 4.462 de lei, iar unul necalificat 3.592 de lei, cu aproape o sută de lei mai puțin decât un îngrijitor.

În coada listei salariilor de la Primăria Țicleni sunt consilierii locali, cu doar 1.144 de lei pe lună.

Articolul precedentGara din Târgu Jiu ar urma să fie reabilitată. Punea în pericol viața călătorilor
Articolul următorMinistrul Sănătății propune retragerea acreditării Spitalului din Târgu Jiu