Societatea Butterfly Effect, custodele Peșterii Polovragi și al Ariei Protejate Nordul Gorjului de Est, a decis rezilierea contractului cu Muzeul Județean Gorj pentru dreptul de administrare al obiectivului turistic.

Muzeul nu ar fi realizat investițiile la care se angajase. Peștera Polovragi va rămâne închisă până la găsirea unui nou administrator, care ar putea fi chiar administrația locală Polovragi.

În vârful sezonului, vara, mii de turiști trec zilnic pragul Peșterii Polovragi, care rivalizează cu mult mai faimoasa Peșteră a Muierilor, aflată la doar câțiva kilometri depărtare.

Printre solicitările custodelui au fost schimbarea becurilor din peșteră, care sunt foarte vechi și generează căldură, formând mușchi și bacterii care nu au ce căuta în cavernă, dar și efectuarea curățeniei.

Mai mult, muzeul ar fi trebuit să trimită un raport lunar despre activitatea turistică în peșteră, să monteze camere de supraveghere video și să plătească 30 la sută din valoarea încasărilor. Mai mult, se pare că muzeul cheltuie foarte mulți bani cu asigurarea pazei peșterii.

Rămâne de văzut dacă Primăria Polovragi va prelua administrarea peșterii sau dacă ea va ajunge în portofoliul unui club speologic.

Articolul precedentO tânără a fost rănită grav într-un accident rutier la Târgu Jiu
Articolul următorPolițiștii gorjeni îi avertizează pe cetățeni să nu voteze de mai multe ori la referendum