Primăria Municipiului Târgu-Jiu invită cetățenii duminică, 21 aprilie, începând cu ora 16.00, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”, la o dezbatere publică privind Proiectul de Buget pentru anul 2019.

Primarul Marcel Romanescu a purtat discuții, zilele trecute, și cu consilierii locali din cele cinci grupări politice care conduc municipalitatea din Gorj: PSD, ALDE, PNL, PMP și PSRo.

Edilul e nemulțumit de bugetul pe acest an, mai ales după ce Consiliul Județean – pe care îl amenință cu inițierea unui proces – a alocat o sumă neașteptat de mică pentru Târgu Jiu.

Mai mult, reprezentanții PSD, prin vocea vice-primarului Aurel Popescu, cer măriri de salarii pentru angajații Primăriei, spunând că trebuie respectat proiectul de guvernare, prin care au fost promise majorări uriașe ale veniturilor.

”Să spui că legea, în momentul de față, te obligă să mărești salariile cu 25%… Nu există așa ceva. Legea are două articole: un articol care privește strict funcționarul public, și în care specifică foarte clar că în limita disponibilităților financiare se stabilește salarizarea. Dar vin în completare și vă mai spun următorul lucru: Sunt foarte multe autorități publice, nu doar în Oltenia, și din Ardeal, care după ce a apărut legea cu idemnizațiile de hrană au micșorat salariil”, a declarat Romanescu.

Articolul precedentGorjenii aleargă pentru condiții mai bune la Spitalul din Târgu Jiu
Articolul următorÎncă un tânăr beat și fără permis, prins la volan în Gorj