Primăria din Târgu Jiu vrea să evite problemele cu alimentarea cu apă, care pot apărea în caz de secetă, prin construirea unei conducte noi, care să fie folosită doar în caz de urgență.

Sursa de apă a fost deja identificată, fiind Lacul Clocotiș, din Vîja. Aceasta nu a mai fost folosită de aproape zece ani, însă poate fi reabilitată.

”Sunt zone în Stănești, Bâlta, unde conducta a creat probleme și afectează debitul. Acum nu poate fi folosită pentru că sunt pierderi și trebuie făcute lucrări mari de intervenție.Târgu Jiul se dezvoltă continuu, au apărut cartiere noi, a crescut și necesarul de apă. Sursa Vîja va fi prioritară pentru noi din momentul în care se va semna contractul de finanțare. S-a depus un proiect pentru a obține fonduri europene”, a declarat pentru ”Pandurul” Marius Ionescu, directorul tehnic din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Noua conductă va fi gata până în anul 2020 și are ca scop evitarea problemelor în alimentarea cu apă a orașului Târgu Jiu. În această toamnă, au existat unele neajunsuri în ceea ce privește apa, din cauza secetei.

Articolul precedentGorjenii pot cumpăra brazi de Crăciun din Norvegia
Articolul următorParada de 1 decembrie la Târgu Jiu. Tot ce trebuie să știi