Premierul român prezent astăzi alături de ministrul transporturilor pe traseul DN 67C Bengești-Sebeș (Transalpina), drum ce face legătura între Ardeal și zona Olteniei, unde au fost recepţionate lucrările de reabilitare.

Un obiectiv de infrastructură care în anul 2020 a beneficiat, pe sectorul aferent județului Alba, de investiții în valoare de 16,3 mil lei, a declarat ministrul Bode.

Modernizarea acestui drum a început în 2008, atunci când ministru al transporturilor era actualul premier.

Declarații Ludovic Orban: „Calitatea drumului lasă încă de dorit în anumite zone, nu sunt finalizate, practic, toate lucrările, parapeți și alte lucrări de susținere a pereților. Lucrarea trebuie să fie finalizată. A crescut inclusiv interesul turistic pentru România. Este un drum care este vizitat de foarte mulți străini. E un drum superb, care pune în valoare locuri de o frumusețe deosebită.”

Imagine

„Investițiile în acest drum erau necesare pentru că din anul 2015, de când lucrările de modernizare au rămas la un stadiu de 87%, ca urmare a deciziei instanței de predare provizorie a amplasamentului către CNAIR, nicio guvernare nu s-a preocupat să realizeze lucrări de întreținere.

În acest an, au fost realizate de către DRDP Cluj lucrări de întreținere pe 32 de km (covoare asfaltice), precum și alte lucrări care au vizat montarea de parapete de siguranță pe 10 000 ml, trasarea de marcaje rutiere, astfel încâr acest drum să fie practicabil și să ofere condiții de siguranță celor care îl parcurg. Investițiile vor continua și pe celelalte 3 sectoare, aferente județelor Vâlcea și Gorj, pentru asigurarea viabilității acestui drum, care are nevoie de lucrări de comservare și de reparatii de strictă necesitate pentru siguranța circulației”- Lucian Bode

După parcurgerea DN 67C Transalpina, oficialii au mers în Sebeș unde au inspectat loturile 1 și 2 din A10 Sebeș-Turda.

„Ritmul lucrărilor trebuie intensificat, în special pe lotul 2, și mă astept în următoarele luni la o mobilizare în forță a celor doi antreprenori, care au tot sprijinul nostru în implementarea acestui proiect. Am reușit să rezolvăm probleme care trenau de mulți ani, după 4 ani am reușit relocarea liniei  electrice LEA 110 Kv km 16+000, în zona Nod Alba Iulia Nord, eliminând punctele vunerabile care au întârziat implementarea proiectului”- Lucian Bode

 

 

 

Sursa: Realitatea de Valcea