Un operator economic din județul Gorj a fost amendat de către comisarii Gărzii de Mediu, în urma unui incident cauzat de uzura conductelor de transport țiței în zona Viersani, comuna Jupânesti. 

Potrivit Gărzii de Mediu Gorj, firma respectivă desfășoară activități de extracție a hidrocarburilor.

Din cauza neregulilor depistate a fost aplicată o amendă în valoare de 65.000 de lei, iar operatorul este obligat să curețe terenul afectat.

„Un nou incident cauzat de uzura conductelor de transport țiței în zona Viersani, comuna Jupânesti, identificat și verificat de comisarii Gărzii de Mediu Gorj a condus la constatarea unei poluării grave a solului. Operatorul care desfășoară activități de extracție a hidrocarburilor, responsabil de acest incident a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 65.000 lei și obligat să ia măsuri de ecologizare a terenului”, arată Garda de Mediu Gorj.

Sursa: Realitatea de Gorj

Articolul precedent„Raport de zi”, cu Ana Maria Păcuraru: analize la rece, dezbateri de top – din 3 octombrie, la Realitatea PLUS
Articolul următorAPP somează Parlamentul „să renunțe la creșterile salariale nesimțite pentru președinte, miniștri și parlamentari: „Să ceară SCUZE poporului român!”