O avertizare Cod Galben de ploi a fost emisă de meteorologi, fiind valabilă de sâmbătă, de la ora 20.00, până mâine, la ora 10.00, pentru mai multe judeţe din ţară. Totodată, se aşteaptă şi ninsori şi vijelii.

Potrivit avertizării, este vorba despre judeţele Mehedinţi, Gorj,Vâlcea, nordul judeţelor Argeş, Dâmboviţa şi Prahova, judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi şi vestul judeţului Bacău.

În intervalul menționat, sunt prognozate precipitații însemnate cantitativ, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Totodată, începând de mâine, 20 noiembrie, ora 10:00, va intra în vigoare o informare meteorologică ce vizează precipitații moderate cantitativ, ninsori și intensificări ale vântului, valabilă până luni, 21 noiembrie, ora 20:00.

În intervalul menționat, temporar, va ploua în cea mai mare parte a Olteniei, iar cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp, cu precădere în zonele deluroase și montane. Pe alocuri, în zona montană înaltă va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. Temporar, vântul va prezenta intensificări pe crestele montane, unde rafalele vor fi în general de 60…70 km/h.

Articolul precedentFotbalişti ai Craiovei, în arest preventiv pentru tâlhărie
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET