Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu caută soluții pentru reducerea consumului de energie electrică, directorul tehnic al unității medicale urmând ca, până la jumătatea lunii octombrie, să vină cu un plan de măsuri în acest sens. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Târgu Jiu, Mihaela Țicleanu, la nivel de unitate sanitară au fost efectuate investiții, în ultimii ani, unul dintre scopurile lucrărilor a fost și diminuarea cheltuielilor la utilități, prin reducerea pierderilor

„Anul acesta au fost modernizate și reabilitate secțiile Gastroenterologie, Neonatologie și Medicină interna 1 de la Spitalul 700. In anii trecuți au fost modernizate și reabilitate și secțiile Cardiologie și Pediatrie. Unul dintre scopurile acestor investiții a fost și diminuarea cheltuielilor la utilități, prin reducerea pierderilor. Au fost înlocuite corpurile de iluminat fluorescente cu corpuri de iluminat cu led, a fost înlocuită instalația electrică, au fost înlocuite aparatele (întrerupătoare – prize), a fost înlocuită  tâmplăria veche din lemn, cu tâmplărie din PVC”, a explicat Țicleanu.

De asemenea, la Spitalul Tudor Vladimirescu este în derulare proiectul de reabilitare energetică.

Totodată, a mai spus reprezentanta unității spitalicești, utilizarea de surse suplimentare de încălzire este interzisă. Atât angajații, cât și pacienții știu acest lucru.

Sursa: Realitatea de Gorj

Articolul precedentTârgu Jiu: Elevii cu rezultate, premiaţi de primărie
Articolul următorFuneraliile Reginei Angliei: ZIUA care rămâne în istorie