Trei bărbaţi şi o femeie, membri ai unei grupări de hoţi şi escroci ce acţiona în Gorj şi Mehedinţi, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, joi, în urma unor percheziţii desfăşurate pe raza judeţului Mehedinţi. La spargeri a participat şi un bărbat infectat cu COVID-19.

Potrivit IPJ Mehedinţi, joi dimineaţa, au fost desfăşurate şapte percheziţii domiciliare pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin şi comunelor Gruia, Gogoșu şi Vlădaia, judeţul Mehedinţi, pentru anihilarea unei grupări infracţionale nestructurate care acţiona pe raza judeţelor Mehedinţi şi Gorj, având ca scop săvârşirea infracţiunilor de punerea în circulaţie de valori contrafăcute, furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi zădărnicirea combaterii bolilor.

Anchetatorii spun că, în perioada februarie-martie 2020, o grupare nestructurată formată din patru bărbați cu vârste cuprinse între 28 și 52 de ani și o femeie de 41 de ani, toți din județul Mehedinți, ar fi pregătit și săvârșit infracțiuni contra patrimoniului, de furt și furt calificat, pe raza județului Mehedinți.

Aceştia intrau mascaţi în imobile şi spaţii comerciale de unde furau bunuri şi valori (electrice, băuturi alcoolice, țigări și cafea), pe care le consumau sau le ofereau spre vânzare.

Prejudiciul estimat este de 10.000 lei.

„În urma percheziţiilor domiciliare au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri: opt telefoane mobile, două cartele telefonice, 5.000 lei, 170 euro, 46 de pachete de ţigări și şapte pachete de cafea, provenite din furturi, o cagulă și o lanternă, folosite și provenite din săvârșirea infracțiunilor”, transmite IPJ Gorj.

Totodată, unul dintre membrii grupării, fiind confirmat cu COVID-19, nu a respectat obligația de a sta în izolare, în perioada în care au fost săvârșite faptele.

Infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere se cercetează sub aspectul că unul dintre membrii grupării ar fi condus un autoturism fără a deține acest drept, în timpul și în scopul săvârșirii infracțiunilor.

Polițiștii SCCO Gorj au pus în executate cinci mandate de aducere, conducându-i la sediul IPJ Gorj pe cei cinci bărbați bănuiți că ar face parte din gruparea infracțională, pentru continuarea cercetărilor. Trei bărbaţi şi o femeie au fost reţinuţi.

Articolul precedentClaudia Banu, inițiativă legislativă care oferă posibilitatea dezvoltării pentru tinerii fermieri
Articolul următorEXCLUSIV. CULISELE STATULUI PARALEL. Industria cărnii. Din exportatori am ajuns să importăm totul. „S-a dorit politic distrugerea acestei industrii”