Mai mulți gorjeni, echipați cu detectoare de metale, au descoperit patru grenade și două proiectile neexplodate lângă comuna Lelești.

Aceștia au alertat imediat Inspectoratul pentru Situații de Urgență, ai cărui reprezentanți au stabilit că muniția este din timpul Primului Război Mondial.

„Chiar dacă peste aceste elemente de muniție neexplodate a trecut foarte mult timp, ele erau încă active și o mișcare greșită ar fi putut genera o tragedie. Din fericire, băieții aceștia care le-au găsit sunt profesioniști și știu ce trebuie să facă în astfel de situații. Elementele de muniție au fost ridicate de echipa pirotehnică în vederea depozitării și distrugerii controlate”, a anunțat ISU Gorj pe Facebook.

Detectoriștii au spus că una dintre grenade fusese descoperită de alți căutători de metale, însă nu fusese îngropată la loc.

”Ei nu se gândesc că astfel de acțiuni pot pune în pericol viața semenilor lor! Să se gândească la faptul că pădurile sunt intens circulate în această perioadă de o mare varietate de oameni, de la crescătorii de animale la culegătorii de ciuperci sau familii dornice să-și petreacă timpul liber în natură”, a transmis asociația ”Detecții Gorj”.

Articolul precedentCEO a primit aprobarea Guvernului ca să se împrumute
Articolul următorUn preot și un pompier din Gorj, cercetați pentru înșelăciune