Judecătoria din Târgu Jiu a admis cererea clubului Pandurii pentru executarea silită a acționarilor pentru suma de 9,4 milioane de lei, echivalentul a aproximativ două milioane de euro.

Instanța a decis ”executarea silită provizorie, pe riscul creditorului”, iar banii vor fi recuperați de un executor judecătoresc.

În urmă cu câteva luni, Pandurii Târgu Jiu câștigase procesul cu acționarii la Tribunalul Gorj, însă decizia nu este definitivă.

Gruparea gorjeană, care evoluează în Liga 2, unde are un început bun de sezon, în ciuda dificultăților financiare, se află în procedură de insolvență, iar asociații nu și-au respectat angajamentul de a achita fondurile necesare pentru echipa de fotbal în ultima perioadă.

Printre companiile asociate clubului care se vor trezi cu poprire pe conturi se numărăr Complexul Energetic Oltenia, care trebuie să plătească peste 6 milioane de lei, Consiliul Local Târgu Jiu (2 milioane de lei), Consiliul Județean Gorj (peste 500.000 de lei) și Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia (peste 400.000 de lei).

Decizia Judecătoriei Târgu Jiu este executorie și fără cale de atac. Acționarilor li s-a propus plata eșalonată a datoriilor, însă aceștia au refuzat în mai multe rânduri.

Articolul precedentTermocentralele produc tot mai puțin
Articolul următorCe a spus Victor Ponta la Târgu Jiu: ”Liviu Dragnea va pleca la pușcărie din funcție”