Investiția privind realizarea celui de-al doilea fir de aducțiune a apei pe ruta Isvarna-Craiova a fost pusă în discuție, miercuri, în cadrul Prefecturii Gorj, la dezbatere participând și edilul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, alături de vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Mihai Neațu, și directorul Companiei de Apă Oltenia, Alin Șuiu.  

Subiectul central al discuției a fost deblocarea proiectului Isvarna II, pe raza județului Gorj, referitoare la intabularea dreptului de proprietate asupra coridorului de expropriere în favoarea CJ Dolj pentru conducta de aducțiune de apă.

„Ne interesează foarte mult să deblocăm situația din județul Gorj în ceea ce privește construcția aducțiunii firului II de apă Isvarna. În județul Dolj este totul rezolvat. Avem și autorizația de construire, dar și intabularea coridorului. Aici, înțelegem că sunt câteva blocaje, de aceea l-am rugat pe domnul prefect să convoace toți primarii care au localitățile pe traseul acestei conducte, dar și pe reprezentantul OCPI Gorj. Avem un proiect foarte mare, cel mai mare din Uniunea Europeană în valoare de 450 de milioane de euro care presupune canalizare pentru foarte multe localități din Dolj și aducțiunea firului II Isvarna. Cred că vom găsi o soluție de deblocare a situației și să ne mândrim la final. Termenul maxim de finalizare ar fi finalul anului 2023”, a menționat Lia Olguța Vasilescu.

Edilul a mai spus faptul că în județul Dolj a fost rezolvată și problema exproprierilor.

„Acum va trebui să discutăm cu cei de aici, din Gorj, cu privire la coridorul de intabulare, astfel încât să putem face exproprierile, tocmai pentru că banii îi avem în cont. În Dolj s-a rezolvat această problemă. Conducta pornește de la Isvarna și ajunge până în municipiul Craiova, nu se poate face pe bucățele. Constructorii și-au adus deja la Craiova conductele”, a mai precizat primarul Craiovei.

Articolul precedentCoronavirus, cifrele zile: 62 decese şi 2.815 cazuri noi | RAPORT complet
Articolul următorReacțiile adverse la vaccinul anti-Covid, mai ales la femei. Ce spune Valeriu Gheorghiță, coodonatorul campaniei naţionale de vaccinare antiCovid