Salvamontistii argeseni si sibieni surprinși dupa o misiune de salvare ce a durat 19 ore. 

Acţiunea de salvare a doi turiști în Munţii Făgăraş s-a finalizat după aproape 19 ore. Imaginile cu salvamontiştii care se odihnesc pe iarbă, la finalul intervenţiei, au devenit virale pe Internet.

Imagine

Imagine

„Eroică, riscantă şi epuizantă”, așa a fost descrisă misiunea salvamontiştilor din Argeş şi Sibiu. Pe timpul nopții, au pornit într-o intervenţie pe care au încheiat-o după aproape 19 ore. Zona în care s-au aventurat cei doi alpiniști este extrem de periculoasă, iar supraviețuitorul a stat agățat de o stâncă, toată noaptea, până când echipele de salvare au ajuns la el. Celalalt alpinist, care s-a prăbușit de la înălțime, nu a mai putut fi salvat. Victimele au fost coborâte de pe munte cu elicopterul. 

Unul dintre salvatorii montani a dat detalii despre modul în care s-a desfăşurat acţiunea contra cronometru. Turiştii au urcat pe un perete care se escaladează exclusiv iarna şi au sunat abia după ce s-a întâmplat tragedia, iar întunericul a îngreunat mult acţiunea. Imagini cu salvatori montani care dorm sub cerul liber, la finalul acţiunii de salvare din Munţii Făgăraş, la care au participat salvatori din Sibiu și Argeş au fost postate pe reţelele sociale.

,,Mara primeşte un apel de la colegii de la Sibiu în care i se comunică despre un accident la lacul Călţun, cu două persoane ce căţărau în peretele Călţunului: una a căzut, cealaltă e blocată în perete. Pare o glumă la prima vedere: cine caţără noaptea (sunt peste 2 ore de când e întuneric) un perete ce e ocolit vara din cauza că e friabil şi se escaladează exclusiv iarna? Sunăm la dispecerat, ni se spune aceeaşi poveste pe care o auzisem de la sibieni, cerem numărul persoanei care a apelat şi… ne convingem că povestea este cat se poate de reală’’, a declarat Cornel Zărescu, unul dintre salvamontiștii care au urcat noaptea pe peretele abrupt.

 

 

Articolul precedentRaportare CoVid-19, 13 august: 383 cazuri noi, 3 decese și 102 pacienți internați la ATI
Articolul următorMănăstirea Tismana unul dintre locurile alese de pelerini