Zi specială duminică pentru iubitorii filmului istoric românesc. Pe 15 Ianuarie, de la ora 16 00, la Cinema „Sergiu Nicolaescu”, pot fi văzuți actorii Maia Morgenstern și Denis Ștefan, în proiecția specială a filmului “Mihai Viteazul, prințul intrat în legenda Europei”, în noile roluri pe care le interpretează.

Evenimentul este organizat în contextul Zilei Culturii Naționale.

“Vă așteptăm să deschidem o pagină de istorie neștiută. Aveți șansa să îi vedeți pe Maia Morgenstern, Denis Ștefan și Nicodim Ungureanu interpretând personajele principale ale filmului și să aflați în premieră date despre domnitorul Mihai Viteazul” au declarat organizatorii.

Adresat în primul rând tinerilor, filmul poate fi vizionat începând cu ora 16 00, la Cinematograful „Sergiu Nicolaescu” din Târgu Jiu.

Trailer oficial

Sinopsys film

Mihai se ridica peste regulile marilor puteri pentru a uni romanii. O alegere grea. Aflata intre dorinta si rugaciunile mamei, Tudora (Maia Morgenstern), care se calugareste pentru a se ruga pentru victoriile sale, lupta de incurajare a prietenului, confidentului si tovarasului sau, Capitanul Maldar (Aurelian Man) si zbuciumul salbatic al imaginii dedicatei lui sotii Stanca, ramasa singura, care il urmareste inconstient, pana la final.

    Un fiu care a dus povara unui destin nascut din iubire, dar tragic. Si frumos in acelasi timp.
     Filmul se bazeaza si pe documente si declaratii, in premiera, ale prof. pr. dr. Vasile Oltean, teologul care a descoperit un manuscris rar despre Mihai Viteazul si obiecte apartinand Domnitorului.

Sursa: Realitatea de Gorj

Articolul precedentTârgu Jiu: Sute de copii la spital, cu afecţuni respiratorii
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET