Un tânăr în vârstă de 25 de ani, din oraşul gorjean Rovinari, a fost săltat de poliţiştii şi procurorii DIICOT pentru că ar fi forţat mai multe tinere să se prostitueze în străinătate.

Potrivit IPJ Gorj, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, împreună cu un procuror din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Gorj, au efectuat trei percheziţii domiciliare, în orașul Rovinari, într-un dosar penal de  trafic de persoane, proxenetism şi abuz de încredere.

Anchetatorii spun că, la sfârşitul anului 2019, un bărbat, de în vârstă de 25 de ani, din orașul Rovinari, prin metoda Lover Boy,  ar fi recrutat o tânără în vârstă de 22 de ani, din comuna Bărbăteşti, în vederea exploatării sexuale în Austria.

De asemenea, prin promisiuni de căsătorie, ar fi determinat-o pe aceasta să-i remită în mod direct şi să-i transfere prin serviciile de transfer monetar sume de bani rezultate din practicarea prostituţiei.

Au mai fost identificate şi alte tinere racolate de bărbat, prin aceeaşi metodă.

Bărbatul a fost plasat sub control judiciar.

„La percheziţii, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, trei telefoane mobile și patru grame substanţă pulverulentă de culoare albă. De asemenea, au fost puse în aplicare trei mandate de aducere, iar, în urma audierii bărbatului bănuit de săvârșirea faptelor, procurorul de caz a dispus, față de acesta, măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile”, se arată în comunicatul poliţiştilor.

Sursa: Realitatea de Gorj

Articolul precedentO asistentă medicală din Gorj a murit, la intrarea în tură
Articolul următorINCENDIU la Spitalul Covid MOVILA, din Ploiești! Planul roșu, activat! 2 morți și 16 pacienți evacuați