Trei coduri de avertizare de ploi, vânt și viscol, unul galben, unul portocaliu și unul roșu, valabile marți, miercuri și joi, au fost emise, marți, de către reprezentanții ANM. 

Un cod galben a fost emis pentru intervalul 17 ianuarie, ora 11 – 19 ianuarie, ora 18 și privește intensificări susținute ale vântului și cantități importante de apă în zona montană. La munte, în Banat, Crișana, Maramureș, Dobrogea și în nord-vestul Transilvaniei, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…75 km/h. În zona montană se vor acumula cantități de precipitații în general de 25…40 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1500 m mixte. Temporar va ploua și în restul teritoriului, în special în jumătatea de vest, unde se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 20…25 l/mp. Din seara zilei de miercuri (18 ianuarie), la început în regiunile vestice, apoi treptat și în zonele de munte, vântul va slăbi în intensitate.

Un cod portocaliu a fost emis pentru intervalul 17 ianuarie, ora 22 – 18 ianuarie, ora 14, de intensificări puternice ale vântului și cantități însemnate de precipitații. La altitudini de peste 1800 m în Munții Apuseni și nordul Carpaților Orientali va fi viscol puternic (rafale de peste 100…110 km/h), în timp ce la altitudini între 1500 m și 1800 m în Carpații Meridionali vor fi intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 100…110 km/h) și precipitații mixte. Se vor acumula cantități însemnate de precipitații, de 30…50 l/mp și izolat de peste 60…70 l/mp. Vântul va continua să prezinte intensificări puternice până în seara zilei de miercuri (18 ianuarie).

Un cod roșu, valabil în perioada 17 ianuarie, ora 22 – 18 ianuarie, ora 14, vizează viscol puternic, la altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali, cu rafale ale vântului de peste 120…140 km/h și vizibilitatea va fi redusă spre zero.

Sursa: Realitatea de Gorj

Articolul precedentAnamaria Prodan, mesaj către clasa politică: Nu contează că suntem de stânga sau dreapta! Numai prin dialog și comunicare putem scoate România la lumină
Articolul următorGRAV accident într-o carieră a CE Oltenia. Plan Roşu activat, intervin două elicoptere