Ministrul Culturii, liberalul Bogdan Gheorghiu, a desemnat-o pe cântăreața din Republica Moldova Irina Rimes drept ambasadorul onorific al Zilei Constantin Brâncuși 2020, care va fi sărbătorită miercuri, 19 februarie.

Irina Rimes (28 de ani), care a și concertat la Târgu Jiu, este o alegere interesantă a Ministerului Culturii, un prim pas făcut spre tineri după ani de zile de tradiționalism anost.

Chiar și așa, criticile nu au întârziat să apară. 

”O să postez despre asta. O să vorbesc cu oamenii de pe conturile mele despre eveniment. Eu sunt mai mainstream, aşa, de mică am ştiut de Coloana infinitului şi nu înţelegeam de ce se numeşte aşa. Când am văzut-o pentru prima dată am avut impresia că a făcut mereu parte din lumea mea”, a spus Irina Rimes, într-o conferință de presă.

”Nu ştiu dacă sunt neapărat cea mai bună alegere, dar ştiu un lucru sigur şi anume că noi, românii, avem o cultură cu care putem să ne mândrim, pentru că ceea ce avem noi este ceva ce se cam pierde în vest, dacă nu s-a pierdut de tot. Ţara noastră a fost pusă pe harta culturală a Europei de către nişte personalităţi, genii, despre care se vorbeşte de secole, printre care şi Constantin Brâncuşi. Toate aceste mari personalităţi au crescut cu nişte valori cu care creştem şi noi. Îmi place să vorbesc despre aceste valori, pentru că sunt ale noastre şi nu prea întâlnesc lucruri când mă duc pe-afară”, a spus artista Irina Rimes.

Ministrul Culturii s-a fălit cu organizarea mai multor evenimente de Ziua Constantin Brâncuși, printre care și o hologramă 3D de 7 metri înălțime ce va fi proiectată în curtea Muzeului Național de Artă.