Retrogradarea în Liga 3 este o certitudine pentru echipa-fanion a Gorjului, Pandurii cedând ieri, cu 1-4, în fața colegilor de suferință de la CSM Reșița.

Niciuna dintre echipele care s-au înfruntat ieri, în fața câtorva sute de spectatori înfrigurați, pe noul stadion din Târgu Jiu, nu mai câștigase un meci de luni bune.

Contrar tuturor așteptărilor, Pandurii a dominat prima repriză, deschizând scorul în minutele de final, prin Tănăsoiu, din lovitură de pedeapsă, după un fault în careu comis de Rus.

În repriza secundă, bănățenii au arătat mult mai bine, reușind egalarea după o oră de joc, prin Dat. Breșneni a punctat pentru 2-1, zece minute mai târziu, și tot el a dus scorul la 3-1, înainte ca Astafei să dea lovitura de grație, în ultimul minut de joc.

Înfrângerea în fața reșițenilor consfințește retrogradarea Pandurilor în Liga 3, lucru care nu s-a mai întâmplat de la finalul secolului trecut.

Chiar și așa, la Târgu Jiu se va juca fotbal la nivelul ligii secunde și anul viitor. FCU Craiova, care e aproape sigură de promovare, și Viitorul Târgu Jiu, locul 11 în Liga 2, își dispută meciurile de acasă pe noua arenă. 

Viitorul Târgu Jiu a câștigat ieri cu 2-0 pe terenul celei de-a doua clasate, CS Mioveni.