A fost depistat primul caz de coronavirus din România. Una din probele din Gorj, ale celor care au intrat în contact cu italianul infectat, a ieșit pozitivă la coronavirus.

Pacientul cu coronavirus are 25 de ani și este din satul Dobrana al comunei gorjene Prigoria.

După ce la prânz, Raed Arafat anunța că niciuna din primele 13 probe trimise la laboratorul din București, din Gorj, au avut rezultat negativ, primul caz de coronavirus de pe teritoriul României a apărut din a doua serie de probe.

Bărbatul care a fost testat pozitiv este din comuna Prigoria și locuia într-o casă alături de alte șapte persoane. Se pare că el a participat la vânătoare, alături de italianul de 71 de ani, Rudele acestuia, printre care sunt și câțiva bătrâni, nu au fost infectate, a spus Raed Arafat, secretar de stat pentru situații de urgență.

Primul pacient cu coronavirus va fi transferat la București, la Institutul ”Matei Balș”, cu o ambulanță specială venită de la Craiova.

Românul infectat nu prezintă simptomele Covid-19. Rudele apropiate ale acestuia vor fi izolate la domiciliu, cu toate că testele lor au ieșit negative.

Mai sunt în lucru încă 33 de teste din Gorj și Dolj, județe pe unde a circulat italianul în vârstă de 71 de ani, ”pacientul zero” al coronavirusului din România.