Un bărbat din județul Gorj a fost prins de polițiștii din Bistrița-Năsăud la volan, fără a avea permis de conducere. Surpriza a venit când oamenii legii au văzut vârsta gorjeanului: 72 de ani. Mai mult, autoturismul nu îi aparținea, acesta fiindu-i încredințat de către un bărbat din Mureș. Ambii s-au ales cu dosar penal. 

 

 

Pe DJ 151, cu ocazia acțiunilor preventive desfășurate miercuri, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un autoturism care circula pe raza localității Lechința.

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința l-au identificat pe șofer ca fiind un bărbat în vârstă de 72 de ani, din localitatea Vedea, județul Gorj și au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptulcă  autoturismul i-ar fi fost încredințat de către proprietar, un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Ungheni, județul Mureș„, a precizat Crian Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Oamenii legii au întocmit dosar penal și continuă cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere.  

Aveți grijă cui încredințați mașina! Conform art. 335 din Codul Penal, conducerea unui vehicul fără permis de conducere se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani! Cu aceeași pedeapsă se sancționează și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere unei persoane despre care știe nu deține permis„, atrag atenția polițiștii.