Ministrul Economiei Virgil Popescu își continuă seria de declarații controversate despre soarta Complexului Energetic Oltenia.

Conform Pactului Verde, impus de Bruxelles, marile termocentrale, cum sunt cele de la Turceni și Rovinari, nu au niciun viitor. Aceeași soartă o vor avea și minerii din carierele gorjene, câteva mii de oameni, extracția carboniferă fiind considerată ”barbară” pentru mediul înconjurător.

”Nu știu dacă va urma, neapărat, o restructurare, o concediere a persoanelor, dar, dacă va fi nevoie de acest lucru, se va discuta cu sindicatele și din acel fond de tranziție, evident că ne vom ocupa ca oamenii să poată fi relocați și să existe alte locuri de muncă, cum am mai spus, dacă se dau drumul la lucrările de drumuri și autostrăzi, pot să-și găsească locuri de muncă acolo care, credeți-mă, că sunt mai bine plătite și mai puțin stresante decât lucrul în cariere”, a precizat Virgil Popescu într-un interviu acordat HotNews.

Complexul Energetic Oltenia, responsabil pentru un sfert din producția de energie a României și cu peste 12.000 de angajați, va suferi schimbări majore în următorii ani. 

Chiar și așa, declarația ministrului Popescu stârnește un zâmbet, mai ales că în nordul Olteniei autostrăzile lipsesc cu desăvârșire.