Polițiștii fac cercetări în comuna gorjeană Săulești, după ce mormântul unui tânăr de 18, care a murit răpus de cancer, a fost profanat.

Primele verificări arată că profanatorii ar fi căutat bani în sicriu, care a fost deschis. 

”Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că, în noaptea de 13/14 ianuarie, persoane necunoscute au deschis monumentul funerar în care se afla cadavrul unui tânăr de 18 ani, prin îndepărtarea plăcii de beton ce servea drept capac, sicriul fiind deschis. Din primele cercetări s-a mai stabilit că nu sunt bunuri, valori sau obiecte vestimentare lipsă aparținând monumentului funerar sau cadavrului. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de profanare de morminte, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorilor”, a declarat Victor Țuhașu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. 

Primarul din Săulești susține însă că hoții ar fi furat 50 de lei. 

”El mai avea și un portofel la piept, dar nu i l-au luat. Avea vreo 200 de lei în el, îi băgaseră prietenii. L-au desfăcut la cămașă”, a spus edilul Constantin Drăghici, care este îngrozit de incident: ”Cei care au făcut treaba asta sunt extrem de periculoși, să ai asemenea curaj, să desfaci un mormânt…”