După ce a tergiversat și amânat de nenumărate ori procesul în care este judecat pentru intigare la dare și luare de mită, Darius Vâlcov a ajuns, ieri, în fața Tribunalului Gorj.

Vâlcov a fost însoțit la proces de trei avocați și a declarat că s-au făcut presiuni asupra fostului deputat Daniel Bărbulescu, finul său, pentru a depune denunţ împotriva lui: ”Atât el, cât şi soţia lui au fost chemaţi la organele de urmărire penală şi au fost ameninţaţi cu cătuşele pe masă că, dacă nu vor formula denunţuri împotriva mea, nu îşi vor mai vedea copiii“.

Vâlcov este acuzat că i-a cerut lui Bărbulescu să coopteze funcționari publici, care să ajute o firmă care avea activitate de cadastru să nu mai fie respinsă la OCPI.

Banii oferiți unui funcționar din Olt sunt considerați mită de către anchetatori.

Pe lângă Darius Vâlcov, au fost trimişi în judecată şi Mircea Dogaru, fost consilier juridic al Millenium Topgraphica şi Elena Calotă, administratorul societăţii, ambii pentru dare de mită, dar şi funcţionarul public din cadrul OCPI Olt, Eduard Cincu, pentru luare de mită. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Mircea Dogaru a fost cel care, în perioada ianuarie – aprilie 2012, i-a remis lui Eduard Cincu suma de 1.000 lei lunar, fiind acuzat de dare de mită în formă continuată.

Vâlcov spune că i-a dat 800 de mii de lei finului său, bani care proveneau, spune fostul consilier al Vioricăi Dăncilă, din nunți.

”Dacă există Dumnezeu va fi achitare”, a mai spus Darius Vâlcov.