Primarul Marcel Romanescu a declarat că atât planul de reabilitare a Casei de Cultură din Târgu Jiu, dar și modernizarea ștrandului de lângă noul stadion au fost selectate de Ministerul Dezvoltării pentru finanțare.

”Este vorba de finanțări de la Compania Națională de Investiții. Vom realiza toate documentațiile, pe care le vom trimite la CNI. Sigur că ultima decizie va fi preluarea de către Compania Națională de Investiții a celor două obiective pentru a putea fi demarate licitațiile și pentru a fi selectate firme care să execute contractele. Dat fiind faptul că noi planificasem să finalizăm în doi ani cele două investiții, sper ca CNI să le termine mult mai repede, având toți banii la dispoziție. Noi ne gândeam la alocări bugetare timp de doi ani. Bazinul va fi unul acoperit, pentru a putea fi utilizat tot timpul, iar Casa de Cultură va fi un obiectiv esenţial pentru viața cultural-artistică a orașului. În acest moment, nu avem o sală mare de spectacole pentru oraș“, a declarat Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu.

Proiectele sunt în faza studiului de fezabilitate, însă după ce amplasamentele vor fi predate, Ministerul Dezvoltării va aloca fondurile necesare.

Vor fi cheltuiți peste 4 milioane de euro pentru reablitatea Casei de Cultură și alte două pentru ștrand.