Înfrânt categoric în alegerile prezidențiale, unde liberalul Klaus Iohannis a obținut aproape de două ori mai multe voturi decât Viorica Dăncilă, PSD se reorganizează.

Printre cei care au avansat în ierarhia partidului, în urma demisiei Vioricăi Dăncilă din funcția de președinte al PSD și înlocuirea ei cu interimarul Marcel Ciolacu, este Mihai Weber, liderul PSD Gorj.

Acesta a primit un loc important în organigrama ”noului” PSD, fiind unul dintre cei cinci lideri de organizație județeană care a reușit să obțină victoria în turul doi de scrutin al alegerilor prezidențiale.

”Pierderea alegerilor prezidențiale reprezintă un semnal din partea electoratului de care PSD este obligat să țină seama, și asta deoarece electoratul este, întotdeauna, cel care indică direcția în care partidele politice trebuie să se îndrepte. PSD nu trebuie să facă excepție și trebuie să se adapteze. Trebuie să schimbăm lucrurile în interiorul partidului, pentru a redeveni credibili. Este nevoie de un nou comportament politic și de o nouă ofertă politică pentru electorat”, a comunicat Mihai Weber.