Procurorii Gabriela Albu și Gheorghe Moța au dispus începerea urmăririi penale in rem față de felul în care PSD a cheltuiți banii din subvenția acordată de stat.

Procurorul Gheorghe Moța a activat până de curând în Gorj, unde a fost prim-procuror.

Mai mult, procurorul șef al al Secției de Combatere a Corupției din cadrul DNA, un alt gorjean, Dănuț Volintiru, a solicitat Autorității Electorale Permanente (AEP), ”în interesul urmăririi penale”, mai multe documente privind modul de stabilire şi repartizare a subvenţiilor acordate în cursul anului 2017 Partidului Social Democrat; virarea sumelor de bani acordate în cursul anului 2017 Partidului Social Democrat, precum și rapoartele de control privind modul de utilizare de către Partidul Social Democrat a subvenţiilor la nivelul anilor 2017 şi 2018.

Dosarul a fost înregistrat în 8 februarie și vizează infracțiunea prevăzută de art. 10 lit. c din Legea 78/2000: ”Utilizarea subventiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, precum și utilizarea în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice”, pedeapsa în acest caz fiind între 5 și 15 ani de închisoare.

Au fost solicitate mai multe documente de la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). PSD a reacționat prin a-l propune drept șef al AEP pe Mircea Drăghici, nimeni altul decât trezorierul partidului, cel bănuit că ar fi folosit abuziv bani ai partidului.