Au apărut primele imagini surprinse imediat după răsturnarea autoutilitarei cu angajaţii Complexului Energetic Oltenia, în zona Carierei Jiţ Sud.

Trei dintre ei au murit, în urma accidentului, iar alţi opt au ajuns la spitale din Motru, Târgu Jiu şi Craiova.

O anchetă a fost deschisă de poliţiştii din Gorj, dar şi de Inspectoratul Teritorial (ITM) Gorj.

„Ca urmare a ultimului eveniment de muncă soldat cu decesul a trei lucrători, petrecut la angajatorul Societatea Complexul Energetic Oltenia, în perimetrul Carierei Jilț Sud, situată pe raza localității Mătăsari, în urma căruia o autoutilitară mixtă s-a răsturnat în timp ce transporta o echipă de lucrători, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a deschis dosar de cercetare a evenimentului în vederea stabilirii împrejurărilor și cauzelor care au condus la producerea evenimentului, precum și stabilirea reglementărilor legale încălcate, a răspunderilor și a măsurilor ce se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor evenimente similare și, respectiv, determinarea caracterului accidentului. La fața locului s-au prezentat doi inspectori de muncă din cadrul Serviciului Control Securitate și Sănătate în Muncă în vederea efectuării cercetării inițiale”, transmite ITM Gorj, prin intermediul unui comunicat de presă.

Marţi, un vehicul plin cu mineri s-a răsturnat în Cariera Jiţ Sud din Gorj, a Complexului Energetic Oltenia. A fost activat planul Roşu de intervenţie şi au intervenit două elicoptere.

Vă avertizăm că sunt imagini care vă pot afecta emoţional!

 

Sursa: Realitatea de Gorj

Articolul precedentGRAV accident într-o carieră a CE Oltenia. Plan Roşu activat, intervin două elicoptere
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET