Imagini de la primul superiaht care poate trece neobservat, un concept de la Joseph Forakis Design, gândit special pentru a- i permite vasului să se facă nevăzut, anunță CNN.

Descris a fi „practic invizibil” atât ca design, cât și ca impact asupra mediului, iahtul are 88 de metri și este denumit Pegasus.

Acesta va fi primul superiaht creat cu imprimanta 3D, potrivit proiectantului.

Vasul va avea „aripi” din sticlă proiectate să oglindească mediul înconjurător pentru a-i permite să se contopească cu peisajul.

Superstructura iahtului va fi echipată cu panouri solare care alimentează electrolizori pentru extracția de hidrogen din apa de mare.

Hidrogenul este apoi convertit în electricitatea folosită pentru a menține în funcțiune sistemele de operare și celelalte servicii de care dispune iahtul.

Conceptul Pegasus va produce zero emisii și va avea o rază de acțiune aproape infinită, potrivit lui Forakis, care a spus că ideea iahtului i-a venit în timp ce vizita o plajă din Grecia.

„Am fost inspirat să creez un iaht cât mai aproape de mare și de natură, făcut din nori care plutesc deasupra suprafeței apei”, a spus proiectantul. „Am vrut să onorez natura prin integrarea cu aceasta, devenind practic invizibil”.

Îa interior Pegasus va avea și o piscină în stil de acvariu care poate funcționa ca un heliport atunci când este acoperită și un jacuzzi uriaș și balcoane retractabile.

Piesa de rezistență din interior este „Arborele vieții”, care se va extinde pe patru nivele, conectat fiind printr-o scară în spirală, și va reprezenta nucleul unei grădini hidroponice ce va oferi alimente proaspete și va ajuta la purificarea aerului.

Articolul precedentScheletul unei femei găsit de un turist pe un traseu montan
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET